torsdag, oktober 11

Receptet




Som även blev ett riktigt gott frukostbröd!! :) Och så här gjorde jag...

ÄLGKEX:

2 dl dinkelmjöl (fullkorn)
1 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pinjenötter
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Bred ut på bakplåtspapper , sporra till lagom stora bitar eller gör som jag... kladda direkt ner i en cool pepparkaksform (Älg) :))
Grädda  ca 1 timme i 150 grader. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart! ;)

Bon appetit!
Kram Bettan

1 kommentar:

  1. Hej Bettan! Hoppas allt är bra med er nu. Hörde att Max varit lite krasslig. Fina älg kakor (Bröd) du gjort! Trevlig helg på er kram!

    SvaraRadera