måndag, juli 8

Rosa himmel
ROSA HIMMEL


Rosa himmel över penthousemiljoner
Rosa himmel igen
Rosa himmel och dom svarta SUVarna
Har dubbelparkerat halva stan

Feeden full av LA-palmer
Laptopsdrinkar, hits i panik
Jag tar ett år till på tunnelbanan
Nån måste stanna, I mean please

Rosa himmel och broarna, i vattnet
Bull City smörar igen
Rosa himmel och studenterna flippar
Pumpar house från lastbilsflaken

Köpte vin och snittade blommor
Nån up & comings release/vernissage
Bella ringde, måste jobba över
I`ll hurry, I promise, såklart

(They all look the same, boring)

Inga moln, bara luftballonger
Sjutton stycken, jag svär
Rosa himmel och jag skärmdumpar färgen
Halva bilden och reklamen


Låtskrivare:
Jonathan Johansson/David lindvall
***

You were
Given this life
Bacause you
Are strong
Enough to
Live it.


***


***


Ego säger: När allt faller på plats,
kommer jag att hitta fred.
Anden säger: Hitta fred och allt
faller på plats.


***

***


Allt som är planerat för dig är baserat
på vilken frekvens du avger. Ibland
är planerna för att hjälpa dig att ändra
din frekvens så att du kan komma i sam-
klang med det du vill ha. Hur som helst
måste vi bara ha tro och veta att oavsett
vad, universum har vår rygg och vill det
bästa för oss. Ni alla är kraftfulla bortom
mått och har fått storhet sedan födseln. Allt
ni måste göra Är tune in till den och dela
den med världen! Gå ut där och dela din
storhet med världen för att någon där ute
behöver det du har! Denna storhet kan ibland
komma i form av kärlek eller medkänsla eller
kanske till och med ett leende...


-dailylawofattraction


***
STOR MAGI


Jag tror att den skapande processen är både magisk och magi.
För så här tror jag att kreativiteten fungerar: Jag tror att vår planet inte bara är bebodd av djur, växter, bakterier och virus utan också av idèer. Idèer är en kroppslös, energisk livsform. De är helt skilda från
oss men kan interagera med oss - om än på märkliga sätt. Idèer har ingen materiell kropp, men de har medvetande och de har förvisso vilja. Idèer drivs av en enda impuls: att manifesteras. Och enda sättet för en idè att manifesteras i vår värld är ett samarbete med en mänsklig kompanjon. Det är bara genom en människas ansträngningar som en idè kan föras ut ur etern och in i den faktiska världen.
Därför virvlar idèerna runt oss i all evighet och söker efter lediga och villiga mänskliga samarbets-
partners.
När en idè tror sig ha hittat någon - till exempel dig - som skulle kunna föra in den i världen, så kommer den på besök hos dig. Den försöker väcka din uppmärksamhet. Oftast märker du ingenting. Det beror troligen på att du är så uppslukad av din egen dramatik, oro, distraktion, osäkerhet och plikttrohet att du inte är mottaglig för inspiration. Du kanske missar signalen därför att du ser på tv, shoppar eller grubblar över hur arg du är på någon eller begrundar dina misslyckanden och felbedömningar... eller har väldigt mycket omkring dig i största allmänhet.
Idèn kommer att vinka åt dig och hoppas på att du ska stanna upp (kanske bara några sekunder, kanske några månader, kanske rent av i flera år) , men när den till sist inser att den inte kan nå dig med sitt budskap så går den vidare till någon annan.
Men ibland - sällan, men fantastiskt - kommer den en dag då du är tillräckligt öppen och avslappnad för att faktiskt ta emot något.


Textstycke ur boken:
"Stor Magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth Gilbert


Försvarsmekanismerna kanske slappnar och ångesten kanske lättar... Och då kan magin smita in.
Idèn märker din öppenhet och börjar bearbeta dig. Den skickar de universiella inspirations signalerna, både fysiska och känslomässiga (rysningarna längst armarna, ståpälsen i nacken, den oroliga magen, de surrande tankarna, den där känslan av att bli kär eller besatt). För att hålla dig intresserad ordnar idèn så att sammanträffanden och tecken dyker upp på din väg. Du börjar lägga märke till alla möjliga vägvisare som pekar mot idèn. Allt du ser och gör och rör vid påminner dig om idèn. Idèn väcker dig mitt i natten och får dig att glömma dina dagliga rutiner. Den lämnar dig inte i fred förrän den har fått hela din uppmärksamhet. Då frågar den i någon stilla stund: "vill du jobba ihop med mig?"
I det läget har du två reaktioner att välja mellan.


Textstycke ur boken:
"Stor magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth Gilbert
HUR GÅR DET NÄR DU SÄGER JA.

Det enklaste sättet är förstås att bara säga nej, då går du fri. Idèn kommer så småningom att lämna dig så att du - grattis! - slipper skapa något.
De flesta går omkring nästan hela livet och bara säger nej, nej, nej, nej, nej.
Men en vacker dag säger du kanske ja.
Om du säger ja till en idè så är det showtime. Nu blir ditt jobb både enkelt och svårt. Du har ingått ett officiellt avtal med inspirationen och måste försöka genomföra det ända till den oförutsägbara utgången. Villkoren i avtalet bestämmer du själv. I dagens västerländska kultur tycks det vanligaste kreativa avtalet fortfarande innehålla lidande. Det är formulerat enligt följande: I mina ansträngningar att följa min inspiration ska jag förgöra mig själv och hela min omgivning. Och mitt martyrskap ska vara tecknet på min kreativa legitimitet.
Den som väljer att ingå ett avtal om kreativt lidande bör i möjligaste mån identifiera sig med den stereotypa plågande konstnären. Förebilder finns det gott om. Lyd följande grundregler för att hedra deras exempel: Drick så mycket alkohol du bara kan. Sabotera alla dina förhållanden. Kämpa så våldsamt med dig själv att blodvite uppstår varje gång. Ge luft åt ett ständigt missnöje med dina verk. Tävla svartsjukt med dina gelikar. Missunna alla andra deras framgångar. Påpeka att din begåvning är en förbannelse (aldrig en välsignelse). Koppla din självaktning till yttre belöningar. Var arrogant i medgång och tyck synd om dig själv när du misslyckas. Dyrka mörker mer än ljus. Dö ung. Ge kreativiteten skulden för din död. Fungerar den här metoden?
Jovisst. Den fungerar hur bra som helst. Tills den tar livet av dig.Textstycke ur boken:
"Stor magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth Gilbert
ETT ANNAT SÄTT

Ett annat sätt är att välja ett ödmjukt och glädjefyllt och oinskränkt samarbete med inspirationen.
Du kan ta emot dina idèer med respekt och nyfikenhet i stället för dramatik eller rädsla. Du kan röja undan alla hinder som gör att du inte kan leva ditt mest kreativa liv - enligt den enkla principen att det som inte är nyttigt för dig själv antagligen inte heller är nyttigt för ditt arbete. Du kan jobba på dina sundaste relationer för att slippa bli distraherad av känslomässiga katastrofer som du har skapat själv. Du kan våga dig på att ibland vara nöjd med vad du åstadkommit (och om ett projekt inte leder någonstans så kan du alltid se det som ett konstruktivt experiment - allt annat än bortkastad tid.)
Du kan stå emot frestelsen att spela överlägsen, skylla ifrån dig eller skämmas. Du kan stödja andra i deras skapande arbete och erkänna att det finns gott om plats för alla. Som måttstock för ditt värde kan du ta hängivenheten i stället för dina framgångar eller misslyckanden. Du kan bekämpa dina demoner (med terapi, bön eller ödmjukhet) i stället för att kämpa mot din begåvning - delvis genom att inse att det aldrig har varit demonerna som gjort jobbet. Du kan tro på att du inte är slav under inspirationen men inte heller dess herre, utan något mycket mer intressant: dess kompanjon. Och att ni tillsammans arbetar hårt på något spännande och värdefullt.
Det är ett annat sätt.
Välj själv.Textstycke ur boken:
"Stor magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth Gilbert
Det enda som finns är envisheten hos själva idèn, den som vägrar att sluta leta förrän den har hittat en lika envis samarbetspartner. Samarbeta med envisheten. Samarbeta med den så öppet, tillitsfullt och flitigt som du kan. Samarbeta helhjärtat, för om du kommer till jobbet dag efter dag efter dag, så lovar jag att chansen finns att du har sådan tur en vacker dag att du slår ut i full blom.


Text ur boken:
"Stor Magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth GilbertETT KNEP


Sluta klaga. Lita på mig. Det finns många goda skäl att sluta klaga om du vill leva mer kreativt. För det första är det tröttsamt.
För det andra: Självklart är det svårt att skapa. Om det inte var svårt skulle alla människor göra det, och då skulle det inte vara något speciellt eller intressant med det.
För det tredje är det ändå aldrig någon som verkligen lyssnar till andras gnäll för vi är alla så fokuserade på vår egen heliga kamp att du lika gärna kunde tala till en vägg.
För det fjärde skrämmer du bort inspirationen.Text ur boken:
"Stor magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth Gilbert
***


Den som inte tror på magi,
kommer heller aldrig
att finna det.


***


***


Universum tar inte alltid hänsyn
till vad vi känner, varför det
aldrig går att helt skydda sig från
motgångar...
Men vad som är vår kontroll är
sättet vi bemöter dem och vilket
inflytande de ges därefter...

-bra.självkänsla.nu


***


***


Du kommer att ha dåliga tider,
men de kommer alltid att väcka
dig till det du inte var uppmärksam på.

-Robin Williams


***


***


Så många älskar dig.
Fokusera inte på de
som inte gör det.


-Positiveenergy


***

***


Det finns en röst
som inte använder ord.
Lyssna

-Rumi***Jag talade om för universum (och alla som ville lyssna) att jag var fast besluten att leva kreativt, inte för att rädda världen, inte för att protestera, inte för att bli berömd, inte för att komma med bland klassikerna, inte för att utmana systemet, inte för att visa de jävlarna, inte för att släkten skulle få se att jag dög, inte som nån sorts djup terapeutisk känslomässig rening...
Utan helt enkelt därför att jag gillade det.


Text ur boken:
"Stor Magi - Leva kreativt utan rädsla"
Elizabeth Gilbert***


Tro på dina drömmar.
De gavs till dig av en
anledning.

-Katrina Mayer******Jag har fått utstå,
jag har varit trasig,
jag har känt svårigheter,
jag har tappat bort mig själv.
Men här står jag, går fortfarande
framåt, växer starkare varje dag.

-Powerofpositivity***

***


Människor med syfte,
mål och visioner har 
ingen tid för drama.
De investerar sin energi
i kreativitet och fokuserar
på att leva ett positivt liv.


***Må och rå om varann i sommar nu!
I kärleken
Bettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar