onsdag, september 18

Som man sår får man skörda...
FÖRSTA PRIS


Hon hälsade på morgonen
Solen steg
Och alla måsarna de skrattade
Och hon började en vanlig dag
Utan att tänka på något alls.

Hon log när hon blev påmind om 
En dröm hon drömde
För så längesen och hon såg
Rakt mot himlen
För att drömma den igen
Hon blundade en stund

Och hennes liv var bra hon hade
Vunnit första pris och kände
Nästan inget alls
Det som varit var
Dolt
Slängt
Djupt
I historien

Han stod i sitt trädgårdsland
Varje dag
Och alla timmarna blev många
Och han vårdade liljorna
Som vänner med sin hand

Och hans liv var bra han hade
vunnit första pris och kände
Nästan inget alls
Allt som varit var
Glömt
Gömt
Djupt
I historienLåtskrivare: Per Gessle

FAMNAR


Ögon som ser din skönhet. Öron som vill höra vartenda ord. Själar som känner dig, innan du sagt ditt namn. Vapen som läggs ned på marken, fredsflaggor som vajar i vinden och konflikter som blir till försoning. Ögon som möts igen, dofter som kommer tillbaka och säckar som knyts ihop.

Öppnar himlar utan moln. Händer som hjälper dig upp för backar, över trösklar och genom motstånd. Hejarklackar och applåder som överröstar varje tvivlande tanke. Famnar som tar emot när hejaropen fått dig att tappa fotfästet. Lysande stjärnor som hjälper dig att navigera genom de mörkaste nätterna.

Ingen som säger att det aldrig kommer att gå. Inga armbågar som stoppar din framfart. Ingen som i smyg hoppas på att du ska snubbla. Ingen som sticker knivar i din rygg, när du inte ser. Ingen som tycker att du är för mycket, eller för lite.


Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia SivertsdotterSOM MAN SÅR FÅR MAN SKÖRDA


Vad vi öppnar upp oss för, öppnar i sin tur upp för oss.
Och det vi stänger upp oss för kommer aldrig öppnas för
 oss förrän vi först öppnar oss upp till det.
 Livet är i grunden en reflektion av dina inre tankar, mönster,
 historier och identiteter...
Valet som med allt är alltid ditt, och det finns ingen rätt och
det är inga fel, allt det finns relativt med den punkt i tiden som
du ser och uppfattar det... detta är för att vi har makten att ge
mening till Vårt liv, upplevelser och tankar genom att styra var
och vad vi vill fokusera på.
Om du låter rädsla och brist på nått köra dig, kommer livet att
spegla det överallt du går. Om du låter kärlek och överflöd köra
dig, kommer livet att skapa situationer som är fylld med det bara för
dig! Lär dig att älska ditt liv, och livet kommer att älska dig tillbaka.


Bettan

PÅ LED


På led går vi. Någon framför, någon bakom. En strid ström av påverkan av dem som går närmast. Någon att ta rygg på och någon att sträcka ut handen till. I stafett genom livet. Händer som bär och famnar att falla i. Midjor att krama och rynkor att rådfråga. Någon som fångar och någon som visar vägen.

Att vara människa är att stå i kö, precis som prästkragarna på ängen. Sträckta mot solen, en av många, lika vackra allihop. Kanske växer blommorna så att de skymmer sikten för andra blommor. Men inte av ondo, utan ur glädje över att komma närmare solen. Att vara blomma är att stå med rak rygg, som en del av helheten.

I dag, gör mig fri från likgiltighet, irritation och lättja. Påminn mig om att allt jag gör, eller inte gör, skapar ringar på vattnet. Hjälp mig uppskatta alla hjältar som står upp för något. Människor som räddar och upprätthåller liv, samtidigt som de ibland riskerar sitt eget. Gör mig till en hederlig människa och ge mig kraft att applådera det värdiga.Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia Sivertsdotter


FÖRSONING


Ju mer det stormar, desto mer angeläget att behålla sitt lugn. Ju fler yttre hot, desto mer centralt att stå upp för fred och frihet. Ju fler som springer, desto viktigare att välja stillhet och begrundan.

Ju räddare vi blir, desto större sannolikhet att halka och glömma att den fredliga lösningens väg alltid innebär tillit. Glömma att lugnet i stormen alltid bär längre än konflikter, spända muskler och misstankar.

Hat kan inte förgöras med hat. Krig kan aldrig vinnas. De som segrar är förlorare med blodiga samveten och tårfylld medkänsla. Ju mer vi rustar upp och går till försvar, desto mindre plats för medmänsklighet och försoning. Oavsett om vi utkämpar inre eller yttre kamper.Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia SivertsdotterNÅD

Det är mellanrummen, som händelserna blir till erfarenhet. Det är när musiker tystnat, som stillheten är som vackrast. Det är på nakna sommarhimlar, som molnen träder fram klarast. Det är efter tårarna, som skratten klingar renast.

Det är när man förlorar någon, som man förstår värdet av ett människoliv. Det är när bekräftelsebehovet tynat bort, som man kan bli sedd på riktigt. Det är endast då och sedan, som förhindrar nu. Det är efter en tid i mörker, som hela färgskalan kan tas in.

Det är bara genom kärlek som hatet kan dunsta. Det är bara tillsammans, som kan utrota ensam. Det är bara idag, som kan hjälpa i morgon. Det är bara vår generation, som kan rädda de kommande.Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia Sivertsdotter


VI


De vill känna gräset, sanden och sommaren under fotsulorna. Precis som jag. Hon vill upptäcka världen och känna att det allra innersta blir sett, berört och välanvänt. Precis som jag. Han vill veta att du älskar honom, bara för att han är han. Precis som jag.

Alla dessa människor: Trevande, frånvarande, vackra och mänskliga. Precis som jag. Alla dessa kroppar: Mjuka, reserverade, förställda, tankspridda och älskvärda. Precis som min.

Från naturen kommer vi och till naturen ska vi återvända, utan bagage. Naturen bär sin ryggsäck med stolthet och tror på en ny vår, år efter år. Inget ursäktande för sneda grenar, ingen kompromissad kraft i vågorna och gott om luft under vingarna.

Låt mig idag gå med naturens kraft och ödmjukhet. Gör mig till en större människa, född ur vissheten att jag är liten. Påminn mig om att jag inte får ta med mig något när jag lämnar jorden och hjälp mig att vila i att vara en av många.Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia Sivertsdotter


***


Det vi ser i vår värld är en spegel
av vad vi har i våra sinnen.


-positiveenergy


***

FRIHET

Så kom dagen, då drömmarna inte kunde vänta.
 Solens strålar drog sig uppåt som en blomma.
Du visste inte längre vad rädsla var.

Du fick bråttom.
Gjorde dig av med skuggornas bagage och sprang.
Inte på flykt utan ur iver att verkställa ditt livsverk.

Du visste inte att den sanna friheten skulle finna dig.
Att din inre övertygelse skulle öppna ditt hjärta, öppna
många hjärtan.
Du visste att du kunde flyga, utan någon annan kompass
än den inre.

Du kastade dig ut och flög.Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia Sivertsdotter***


Självdisciplin börjar med dina tankar.
Om du inte kontrollerar vad du tycker,
kan du inte kontrollera vad du gör.


@powerofpositivity***


STJÄRNA


Var en stjärna. Lys när det är natt för någon annan. Lys för dem som inte ser. Lys starkare än vad du trodde var möjligt. Huka dig inte, om du inte böjer dig ned för att hjälpa någon upp.

Ge dig ut, även när det blåser, regnar eller stormar. Minns att hela himlavalvet bär dig. Ställ dig längst bak i kön för att låta någon annan skina, men kliv också fram så att ditt ljus kan nå fler.

Gå genom eld för det du tror på och fly aldrig motgångarna. Bli den stjärna du själv skulle vilja möta. Skugga det omöjliga och skin så ljust och starkt att det föds fler stjärnor tack vare dig.


Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia Sivertsdotter


***


Bra relationer händer inte bara.
De tar tid, tålamod, och två personer
som verkligen vill vara tillsammans.


@powerofpositivity


***
***


När du har tvivlat på hur långt du kan gå,
kom då ihåg hur långt du har kommit.
Kom ihåg allt du mött, alla strider du har
vunnit, och alla rädslor du har övervunnit.


@powerofpositivity


***

***


Du kan komma ut bitter
eller så kan du komma ut
bättre.
Det finns syfte i din smärta.

-Joel Osteen***
DINA TANKAR FORMAR DIN FRAMTIDDEN NYA TIDEN:

För att kunna följa med på det som händer behöver du nu öppna upp ditt hjärta, lyssna inåt och bara vara i det som är. Ta ett steg tillbaka och vänta in din själ och rena dig själv från gamla tankesätt, innan du går vidare. Lita på processen, tro på din inre resa och släpp taget om hur du tror det ska bli. Ta inte för allvarligt på lovet eller på förändringarna, utan följ istället din intuition, lyssna på din kropp och följ ditt inre ljus.www.hedvik.se
LYSSNA


Ta en stund för dig själv och låt allt tjatter runt om dig bli tyst, om bara för en stund. För det är i tystnaden du finner svaren. Allt tjatter runt om dig gör att du inte hör det du behöver höra. Att lyssna innebär också att du först måste vara tyst. Använd dina öron för att höra även det som inte sägs. Stanna upp, var här och nu, njut av stunden. Att lyssna är en gåva.www.hedvik.se


HITTA BALANSEN

Får du en känsla av att mera och mera läggs på dig, jobb, hem, vänner, ekonomi och annat ansvar. Ta ett andetag och försök att vara flexibel, samtidigt som du behöver säga nej och stopp till det du inte längre vill ta ansvar över. Du har möjligheten att hålla balans över ditt liv, men ha i minnet att du behöver börja med dig själv, du är roten till allt i ditt liv.


www.hedvik.seJAG ÄR I BALANS


Ta hand om dig själv och var stolt och älska dig själv för den du är. Glöm inte bort att ta en stund för dig själv varje dag, en kort andnings meditation för att landa. Rena din aura, var i naturen och gör saker som får dig att må bra och skratta. Du är viktigast i ditt liv och du måste ta hand om dig själv, det är du skyldig dig själv.


www.hedvik.se
STRIMMOR AV LJUS


Minns att det finns sprickor i allt, och att det är så ljusets strålar kommer in, som Leonard Cohen sjöng.

Våga vara den du är, med sprickor och allt, och lita på att strimmorna av ljus kommer att nå dig när du fortsätter på din väg. Minns också att du har förmågan att vara en strimma av ljus för de som lever i mörker, men kom alltid ihåg att tända din låga först.


Textstycke ur boken:
"Strimmor av ljus"
Sofia Sivertsdotter


***


Om du vet ditt värde
kan ingen leka med dig.


@hennesvag


***
Kom också ihåg att ju större din storm är desto ljusare blir din regnbåge...
för alla dessa mörka stormar kan också betyda att du ska klara av 
något mycket större där längre fram...I kärleken
Bettan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar