onsdag, november 20

Ljusa energier
***


Själen vet redan att ljuset inte är här för att strida
 mot mörkret. Ljuset har sänts till jorden för att rädda
 mörkret ur dess kval, genom att kärleksfullt och med
uppriktighet återföra mörkret till ljuset...

"Mörker kan inte driva bort mörker; bara ljus kan göra det.
Hat kan inte driva bort hat; bara kärlek kan göra det."


***

MIN STÖRSTA ÖNSKAN

Jag önskar mig allt jag inte har
Känslan försvann men jag är kvar
Nått litet för mig, en annans tröst
Som jag fått vila mot ditt bröst

Min största önskan närmar sig
När jag tänder det här ljuset för dig
Det som vägleder mig
I den mörka vinterns kalla vägar dit
Det är enkelt som ett andetag
Som stjärnan lyser klart
Du är värdefull så länge du finns till

Min största önskan närmar sig
En tanke en dröm jag haft som barn
Känslan försvann men du är kvar
I tider och nöd i samma stund
Fann jag min tröst i julens lugn

Min största önskan närmar sig
När jag tänder det här ljuset för dig
Det som vägleder mig
I den mörka vinterns kalla vägar dit
Det är enkelt som ett andetag
Som stjärnan lyser klart
Du är värdefull så länge du finns till

Jag tänder ljuset
Det brinner klart
Om nån blåser ut det
Finns glöden kvar

Men när jag tänder det här ljuset för dig
Det som vägleder mig
I den mörka vinterns kalla vägar dit
Det är enkelt som ett andetag
Som stjärnan lyser klart
Du är värdefull så länge du finns till


Artist: Klockrent
Låtskrivare: Max Huss, Pontus Söderman
När den yttre världen är vänliga mot oss är det för att vi är vänliga mot oss själva och försjunkna i projektionen av våra kärleksfulla tankar.
Dina tankar är filmen, ditt sinne är projektorn och lakanet är världen, Du kommer aldrig att finna frid genom att anklaga yttre händelser eller andra människor för ditt elände eller tillskriva dem äran för din räddning. Du gör alltihop mot, och för, dig själv.Textstycke ur boken:
En kurs i mirakler
på lätt sätt
Resan från rädsla till kärlek
Alan Cohen


SLUTET FÖR TERRORISMEN

Ödmjukhet är en dygd. Förödmjukelse är det inte. Att ödmjuka dig innebär att tillåta Gud att genom dig ge världen ett mer storslaget liv än om du bara skulle bli en handelsvara i egots jakt på blod. Gud jobbar för ditt välbefinnande och gör allt han kan för att främja det. Att tro något annat är att tragiskt missförstå Guds vilja.
Världen har blivit som besatt av terrorism. Regeringar lägger astronomiska summor på att föra krig mot terrorister, och miljoner människor tvingas klä av sig på flygplatser för att få gå ombord på ett flygplan. Har det någonsin föresvävat dig att det inte är så som människan är tänkt att leva? Och ändå kan vi lära oss något av till och med dessa vansinniga scenarion. "Allt är lektioner som Gud vill att jag skall lära mig"
Lösningen på terrorism, såväl personlig som global, finns där terrorismen bor: i det rädda hjärtat. Terrorismen tar slut i samma stund som vi slutar att vara rädda. Den värsta brottslingen är den inre terroristen, den del av sinnet som skrämmer dig eller accepterar att andra skrämmer dig. En uppviglare i psyket försöker hålla dig kvar i det lilla formatet genom att omge dig med rädsla. Du tror att du är en liten människokropp, ensam, försvarslös och ett lätt byte för alla världens onda krafter. Du tror att människor kan såra dig utan din tillåtelse, att du inte har kraften att skapa det liv du längtar efter. Du tror att du måste gå till ett jobb som du avskyr och stå ut med dryga chefer, sura kollegor och gnälliga kunder. Du accepterar att du måste underkasta dig kränkande relationer, kämpa för att överleva, bevisa ditt värde för döda släktingar och hugga dig fram genom livets djungel. Den sortens inre terrorism är mycket mer destruktiv för livet här på jorden än den som spränger bilar och byggnader i luften. Den inre terrorismen förvandlar mänskligheten till en skälvande, vettskrämd massa som söker kärleken överallt och inte hittar den någonstans. På det viset blir världen ett hån mot det himmelrike den är avsedd att vara.Textstycke ur boken:
En kurs i mirakler
På lätt sätt
Resan från rädsla till kärlek
Alan Cohen***


Det är alla dina val
som tar dig till din
nuvarande tillvaro


***


Din uppgift är att rota medvetandet i förundran, skönhet och nuets värde, som gör dig lycklig nu och håller dig fortsatt lycklig sedan.

Kärlek läker för att den påminner oss om vilka vi var innan vi började tro att vi behövde något utifrån för att duga. Tron på de yttre källorna ger oss tillfälliga framgångar, men när vi tror på vår inre källa blir framgången permanent. Det rädda sinnet söker kraft från världen, medan det kärleksfulla sinnet ger kraft till världen. När du accepterar din inneboende storhet i stället för att tillskriva yttre aktörer en kraft de inte besitter börjar du utföra mirakel som inte går att förklara på något sätt som världen kan förstå.


Textstycke ur boken:
En kurs i mirakler
På lätt sätt
Resan från rädsla till kärlek
Alan CohenDet är när du följer ditt hjärta, din inre uppmaning som under kan ske. Mirakler sker inom oss själva och de manifesteras sedan ut i den värld vi lever i. Det har skett otaliga gånger här på jorden och det sker även nu. Det är fler människor som har börjat söka sig inåt och det är fler som börjat följa sin inre uppmaning. Det rör sig åt olika håll på jorden idag och det ställer till med lite kaos och tumult när dessa olika riktningar möts.
Det krävs mod att följa sitt kall, det krävs mod att gå mot strömmen. Det är många nu som har börjat gå mot strömmen, men vi är också tättbefolkade på jorden idag. alla har dock inte funnit sitt rätta jag, en del har glömt och en del söker fortfarande. Hoppet är det som kan ges till dessa och vara ett medel som hjälper dem att minnas.
***


Först struntar de i dig.
Sen skrattar de åt dig.
Sen slåss de mot dig.

Sen vinner du

-Mahatma Gandhi


***

Om du betraktar de människors vars liv genomsyras av ångestfyllda ansträngningar ser du att deras jakt på frid aldrig leder någonstans. Det finns alltid ett projekt till att avsluta, ett hinder till att komma över, en fiende till att övervinna innan glädjen är din. Men kampen leder inte till glädje. Glädjen får vi för att vi väljer glädje. Det växer inga äpplen på apelsinträd, och det går inte att få frid från kamp. Övertygelsen om att någonting är svårt gör det svårt. Alliera dig med lättheten i stället, och världen blir mycket lättare. Kroppen och känslorna talar alltid om för oss hur vida ett visst beslut eller en viss riktning bidrar till vårt välbefinnande. Kroppen och känslorna talar högre ån intellektet, där alla problem bor. Om en viss plan får dig att känna obehag eller må illa är det inte rätt väg att gå. Om en tanke lyfter dig och du får energi av att tänka på den, då är den rätt. Lita på den inre vissheten.
Egentligen är kärlekens röst din egen röst. Ingenting annat tillhör dig. Ta i anspråk det som är ditt. Och de rätta besluten kommer att fattas som genom ett mirakel.


Textstycke ur boken:
En kurs i mirakler
På lätt sätt
Resan från rädsla till kärlek
Alan Cohen


Du har inte lämnats ute i kylan för att på egen hand försöka begripa dig på en obegriplig värld. det är egots tolkning av livet. Den helige Ande inom dig inser att varje steg är en del i resan hem. Du kan vända kärleken ryggen men kärleken kan inte och kommer inte att vända dig ryggen.
Guds röst kommer alltid att tala om vad du ska göra om du frågar med uppriktigt hjärta. Om ditt barn kom till dig med en viktig fråga som du hade svaret på skulle du ju inte vägra svara, och på samma sätt håller din himmelske förälder inte heller svaren tillbaka för dig. Sök sanningen där den finns, inte där andra har sökt den eller där de sagt till dig att den står att finna. Allt du behöver har du fri tillgång till, som frön inom dig. Sök inte utanför dig själv.


Textstycke ur boken:
En kurs i mirakler
På lätt sätt
Resan från rädsla till kärlek
Alan Cohen***


Var någon som får
andra att känna sig
som någon


***


"Din tid är begränsad, så slösa inte bort den på att leva någon
annans liv. Fastna inte i dogmer  - då lever du bara i resultatet
av andra människors tankar. Låt inte bruset av andras uppfatt-
ningar dränka din egen inre röst. Och viktigast av allt: var djärv
nog att följa hjärtat och intuitionen. På något sätt vet de redan
vad du innerst inne vill bli."

-Steve Jobs


Ljusa energier byggs just nu över vår dyrbara Planet, byggs upp så mycket att vi nästan befinner oss vid kokpunkten. Och nu i och med att maskburkarna också öppnas... i stort antal, är det framförallt oron i de energierna som alla "tar in" Så det bästa vi kan göra är att lysa med vårt ljus och hopp för dessa oroliga själar. Vi bygger en stege av stora mått. En stege som var och en kan klättra på för att komma upp till vårt nya hem...


JAG ÄR KÄRLEK. JAG ÄR LJUSET. JAG ÄR.
FÖR DET "ÄR" DE NI ÄR.

KRAM BETTAN
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar