söndag, december 15

Gnistan
NÄR NATT FLYR

Allt är så tyst ikväll och himlen så svart
Och frosten biter hårt där ingen står vakt
I vinterland tycks livet ha hunnit ifatt
Nånstans därute så finns drömmarna kvar
Nånstans i fjärran hörs ett helande svar
Nånstans så vet vi, det här är det enda vi har

Så res dig upp och håll inte andan mer
Och lyft din blick, vad är det du ser?

När en natt flyr, vem går med dig då,
när natt flyr?
När en dag gryr, vem hör ditt hjärta slå
när dag gryr?

Allt som vi önskar är en plats som är god
En strimma ljus i oss och lyckliga ord
Bara just nu, en stund över pyntade bort
Åh, att få tindra i en värld som står still
Och snön där ute gör precis som den vill
Men hoppet finns kvar så länge nån finns
här intill

Så höj ditt glas och sjung en tröstesång
Och se tillbaks men vänd inte om

När natt flyr, vem finns med dig då,
när natt flyr?
När dag gryr, vem hör ditt hjärta slå
när dag gryr?

Med allt vi tror på så nära till hands
Kan vi förlåta, kan vi ge det en chans?
Allt har sin tid och allt har sin början nånstans
Så ta ett steg, ta ett steg rakt ut
Ta ett steg nu, där ingen varit förut

När natt flyr, går du med mig då,
när natt flyr?
När dag gryr, hör du mitt hjärta slå
när dag gryr?

När natt flyr, finns du med mig då,
när natt flyr?
När dag gryr, hör du mitt hjärta slå
när dag gryr?Artist: Peter Jöback
Låtskrivare: Peter Jöback, Tobias Froberg, Kathryn Williams, Ulf Christer Schagerström


Kärlek är nyckeln. Kärleken förenar allt. Självklart är hat splittrande. Ni har alla erfarit detta men nu vänder tidvattnet och förenar allt i kärlek. Det finns inga skillnader. Att älska andra är att älska sig själv. Hur du älskar andra är hur du älskar dig själv. Detta är så viktigt att komma ihåg.
Det är ingen liten bedrift för en grupp krigare att helt förändra världen, men arbetet börjar med dig själv. Den omvandlade transformationen är ditt arbete att utföra med varje dags utmaningar.
Ge visdom och kärleksenergi till dessa utmaningar och upplev hur din dag förändras till det bättre. Ditt ljus blir ljusare och större och när du samverkar med den energi. Känn in denna storhet inom er. Känn hur den flyter i era ådror. Ni är en del av den och de underverk som sker, de sker också genom er. Pusselbiten finns där inom er och för varje steg ni tar mot ljuset, så uppfylls er funktion som ljusbärare för världen och dig själv.
Kära vänner, ska vi göra en gemensam ansträngning nu, att stilla oss en stund för att finna den kärna av ljus inom oss själva. Det är när ni följer vägledningen inom er som ni tar de steg som behövs, både för er egen utvecklings skull och världens. Känn friden och kärleken som strömmar ut och fyller er kropp. Känn att allt är bra och att allt ni sökt finns här och nu. Friden har återställts i ert sinne och hoppet och kärleken med den.
"Låt inte din låga slockna, gnista för gnista, i det hopplösa träsket av inte riktigt, inte ännu och inte alls. Låt inte hjälten i din själ försmäkta i ensam frustration över det liv du förtjänade men aldrig kunnat nå. Den värld du längtar efter går att vinna. Den existerar. Den är verklig. Den är möjlig. Den är din."

-Ayn Rand


Livet är för kort för att vi ska förminska våra talanger. Ni föddes till obegränsade möjligheter, och det är ert eget ansvar att bli legendariska. Ni har skapats för att fungera på en mästerlig nivå, för att förverkliga ovanligt viktiga planer. Ni har utformats för att vara en god kraft på denna lilla planet. Ni har det som behövs för att återerövra er inneboende storslagenhet i en civilisation som blivit ganska ociviliserad. Det som behövs för att återställa er värdighet i en global kultur där de flesta handlar fina skor och köper dyra saker, men sällan investerar något i förbättring av sig själva. Ert personliga ledarskap förutsätter - nej, kräver - att ni slutar bete er som cyberzombies, fjättrade vid era skärmar, och strukturerar om ert liv till ett föredöme.


Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv.
-Robin Sharma
***


Fred är inte något du önskar dig.
Det är något du gör.
Något du är.
Och något försvinner.

-John Lennon


***
"Var och en av er är kallad. Var och en av er bär med sig en instinktiv längtan efter förträfflighet. Ingen här inne behöver stanna kvar i den massornas medelmåttighet som är så tydlig i samhället. Begränsningar är bara en mentalitet som alltför många bra människor tillämpar, dag ut och dag in, tills de tror att begränsningarna är verkliga. Det gör mig ont att se så många människor sitta fast i en berättelse som säger att de aldrig kan bli storslagna, vare sig professionellt eller personligt. Ni måste komma ihåg att era ursäkter är förövare, era rädslor lögnare och era tvivel tjuvar."Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
-Robin Sharma

"Oavsett var du befinner dig på din livsväg - låt inte smärtan i ett icke - perfekt förflutet hindra din framtid från att bli strålande. Du har så mycket mer kraft än du kanske förstår.
Storslagna segrar - och rena välsignelser är på väg. Och du befinner dig precis där du ska vara för att kunna växa på det sätt som krävs för att leva det ovanligt produktiva, vördnadsbjudande och exceptionellt inflytelserika liv som du gjort dig förtjänt av under dina svåraste prövningar. Ingenting är fel just nu, även om det kanske känns som om allting har rasat samman. Om livet känns som en enda röra just nu är det bara för att din rädsla är starkare än din tillit. Med träning kan du skruva ner volymen på rösten hos ditt rädda jag och stärka den triumferande sidan i stället. Sanningen är att varje utmaning du någonsin ställts inför, varje fientlig eller giftig person och varje prövning du mött har förberett dig på ett perfekt sätt för att bli den person du är idag. Du behövde precis de lektionerna för att aktivera skatterna, talangerna och krafterna som just nu vaknar inom dig. Ingenting har skett av en slump, och ingenting har varit i onödan. Du är exakt där du ska vara för att kunna slå in på vägen mot det du mest av allt längtar efter - där du kan bygga imperier och förändra världen. Och kanske till och med gå till historien."Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
-Robin Sharma


***


"Den stund då vi är närmast att ge upp är det ögonblick
då vi måste hitta kraften att fortsätta framåt."


***

***


Mina ärr berättar en historia.
De påminner mig om när
livet försökte krossa mig
men misslyckades...


***

"Ni bär en hjälte inom er. Ni visste det som barn, innan de vuxna fick er att lägga band på er kraft, stänga in ert inre geni och svika ert eget hjärtats sanning."

"Vuxna är barn som det gått utför med. När ni var mycket yngre förstod ni hur man ska leva. Ni tittade på stjärnorna, fulla av förundran. Ni kände er levande när ni sprang genom en park. Ni översköljdes av glädje när ni jagade fjärilar. Men sedan när ni blev vuxna, glömde ni bort hur man är  människa. Ni glömde bort hur man är djärv och entusiastiska och kärleksfull och fullt ut levande. En dyrbar reservoar av hopp torkade ut. Det blev okej att vara medelmåttig. Er lysande kreativitet, er positivitet, er nära kontakt med allt annat, började mattas av i takt med att ni i stället började oroa er för att passa in, få mer än andra, vara populära bland kompisarna. Men jag säger er: delta inte i världen av bedövande vuxna med all dess knapphet, apati och begränsningar. Jag vill bjuda in er till en hemlig verklighet som bara några få mästare känner till, stora genier och historiska legender. Och att upptäcka en rå kraft inom er som ni inte visste fanns där. Ni kan skapa magi i ert arbete och ert personliga liv. Det har jag gjort. Och jag är här för att hjälpa er med det."Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
förändra ditt liv
-Robin Sharma


"Hör ni, jag har varit med om ett och annat. Slagits omkull och knuffats omkring ganska hårt i livet. Varit sjuk, Blivit attackerad. Blivit utnyttjad osv.
Men det är okej, alltihop. Smärtan är nämligen porten till djupet. Fattar ni vad jag menar? Och tragedi är naturens stora reningsbad. Det bränner bort det falska, egots rädsla och arrogans. Får oss att återvända till vår storslagenhet och vårt verkliga geni, om vi bara har modet att gå in i det som sårar oss. Lidandet kan ge stora belöningar, inräknat empati, originalitet, igenkännande och äkthet.
"Jag har haft drömmar och jag har haft mardrömmar, men jag har mött mina mardrömmar på grund av drömmarna."
"All inlärning möter oss precis där vi är. Och när vi växer som människor förstår vi allt bättre."


Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
"Om vi kunde förändra oss själva skulle tendenserna i världen också förändras. När någon förändrar sin egen natur, förändras världens attityd mot dem. Vi behöver inte vänta och se vad andra gör.
Ju mer allt handlar om er själva, och ju mer er besatthet fokuserar på att lyfta andra, desto mer kommer ni att växa in i er nya identitet.
Allt som är negativt, giftigt och orent filtreras bort. Att leva på det sättet i världen är ett vattentätt försvar som hjälper oss att stänga ute alla som riskerar att förminska vår storhet.Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
-Robin SharmaNi ska ha helt klart för er att ni under hela resten av livet, varje dag, kommer att möta möjligheter att visa upp ert ledarskap, var ni än befinner er och i allt ni gör. Ledarskap är inte bara för internationella företagsikoner och jättarna på marknaden. det är en arena där alla får spela. För ledarskap handlar mycket mindre om formella titlar, stora kontor och pengar på banken, och mycket mer om en hängivenhet gentemot att låta vadhelst ni gör bli storslaget, precis som ni själva som personer. det handlar om att stå emot alldaglighetens tyranni, vägra låta negativiteten omintetgöra er känsla av vördnad och hindra alla former av slaveri under medelmåttigheten från att ta över ert liv. Ledarskap handlar om att göra skillnad, precis där ni befinner er.

I en värld som vill hålla oss fjättrade, se till att bygga upp er egen styrka. Under en epok som strävar efter att få oss att stanna i mörkret, stig fram i ljuset. I en tid som hypnotiserat oss att glömma bort våra gåvor, återerövra ert geni. Livet kräver det, av oss alla - att bli mästare inom vårt område, krigare som kämpar för vår egen utveckling och den villkorslösa kärlekens väktare, för hela mänskligheten. Visa respekt och medkänsla för alla på vår lilla planet, oavsett deras tro, hudfärg eller samhällsklass. Lyft dem i en civilisation där så många hämtar kraft i att trycka ner andra. Hjälp andra att ana de underverk som slumrar inom dem. Visa på de dygder som vi alla önskar att fler skulle uppvisa. Allt jag säger talar till den oförstörda delen av er, den sida av er som var så okuvligt levande innan ni fick lära er rädsla, knapphet, vaksamhet och återhållsamhet. Det är er uppgift som hjälten i ert eget liv, som den skapande kraften, att förändra kulturen och att som medborgare på jorden hitta den dimensionen inombords. Och när ni väl har gjort det, att ägna resten av livet åt att återknyta kontakten med den.Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
-Robin Sharma


Acceptera denna möjlighet till mänsklig förträfflighet, och jag lovar att livet kommer att genomsyras av en rad sammanträffanden av framgång och magi långt bortom vad ni kunnat drömma om. Och de större änglarna, de som värnar om er mest storslagna potential, kommer att börja besöka er regelbundet. I själva verket kommer era djupaste drömmar att genomsköljas av en serie till synes omöjliga mirakel, så att de bästa av dem besannas. Själva utvecklas ni till en av de sällsynta, magnifika varelser som uppgraderar hela världen bara att vandra bland människorna.Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
-Robin Sharma


Detta är livets sanna glädje, att användas för ett syfte som man själv ser som mäktigt; att vara en naturkraft istället för en stressad liten klump av krämpor och bedrövelser som gnäller över att världen inte gör sitt allt för att man själv ska bli nöjd.
Jag anser att mitt liv tillhör hela samhället, och så länge jag lever är det ett privilegium att få göra vadhelst jag kan för det.
Jag vill vara fullständigt uttömd när jag dör, för ju hårdare jag arbetar i livet, desto mer lever jag. Jag gläds åt livet för dess egen skull. För mig är livet ingen flackande låga - det är en lysande fackla som jag fått bära för ett ögonblick, och jag vill att den ska brinna så intensivt som möjligt innan jag lämnar över till nästa generation.


Textstycke ur boken:
ROBIN SHARMA
5AM CLUB
Äg din morgon
Förändra ditt liv
-Robin Sharma


***


Livet är som fotografi.
Du behöver de negativa
för att utvecklas


***


***


Vi skulle vara mer fridfulla och lyckliga
om vi försökte förstå istället för att döma,
pausade innan vi reagerar och gav varandra
en chans istället för att tro det värsta om
varandra.


-Meditationguiden


***


***


Jag är lite svag för människor
som är helt ok med andra
människors svaghet.

@petersvarsmyr


***

Det är en fröjd att se vågorna av förändring som sker... 
Ni är sanden som förvandlas till guld och det sker hela tiden att ett sandkorn får ett guldskimmer över sig. det är en stor process på gång på Jorden nu. Förändringens vindar blåser allt snabbare och det kan vara svårt att stå upprätt. Ditt liv ruskas om och du förs obevekligt framåt längst din livsplan och i din utveckling. Och det är nu du kan behöva hålla i hatten, eller åtminstone stå kvar med båda fötterna på Jorden, så att du i dina stilla stunder kan ha ett klart fokus om vart du ska eller vart du är på väg. En balans mellan himmel och jord kan behövas för att man ska kunna fatta rätt beslut för sig själv eller sin planet.


Med
 Kärlek och ljus
Bettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar